Het wordt tijd voor de winterbeurt

Die eindeloos lijkende zomer is nu toch wel écht vertrokken.
Wat hebben we fijn en zorgeloos heerlijk op onze racers kunne rondtoeren.
Er kwam ogenschijnlijk geen einde aan! Toch wel, zo blijkt.
Dus nu mag de MTB of de gravelbike van de haak en gaat de wegfiets gestald worden voor de winter. Maar niet voordat die trouwe makker eens goed schoongemaakt is.
Dat willen wij graag voor u doen.

Zij die hun bike al eerder in de service gaven, weten wat die te wachten staat. Wij bieden twee verschillende servicebeurten aan: De kleine en de grote beurt.

De kleine beurt;
Het demonteren van alle draaiende onderdelen. Het schoonmaken ervan en weer terugplaatsen
alle bewegende delen opnieuw afstellen.
Balhoofd, de naven en de trapas demonteren, schoonmaken, in het vet zetten en weer terugplaatsen.
De ketting wordt ALTIJD vernieuwd.
Remblokken/ schijven nazien en eventueel vervangen.
Alle kabels vernieuwen.
Indien aanwezig: het Di2 systeem bijwerken.

Wanneer wij zien dat onderdelen vernieuwd moeten worden, doen wij dit in overleg met u.
Voor dit arbeidsintensieve project rekenen wij de prijs van € 95.00. Het spreekt voor
zich dat daar de prijs van de vervangen onderdelen nog bij komt.

De grote beurt;
Uiteraard wordt hetzelfde traject bewandeld als bij de kleine beurt. Daaraan voegen wij dan een volledige poetsbeurt van de complete bike toe! Glanzen en blinken zal hij omdat de allerbeste poetsartikelen gebruikt worden!…
Daarna ziet de bike uit alsof hij nieuw uit de showroom komt.
Bij aflevering dient de klant dan € 135.00 af te rekenen, exclusief de prijs van de vervangen onderdelen.
Van belang voor u als klant is dat wij deze service op afspraak moeten doen gezien het feit dat er veel uren in zo’n service steken.
Een telefoontje is wel voldoende maar u bent uiteraard van harte welkom in onze shop…

Een weekje met minder uren

Omdat de boog niet altijd zo strak gespannen kan staan gaat onze shop een weekje draaien op minder uren.

Vanaf dinsdag, 22 september tot en met vrijdag 26 september is de shop open van 13.00 tot 18.00 uur. Zaterdag 27 september van 09.00 tot 13.00 uur
Uw gastheer is dan Math Vaassen. Die lost uw probleem, zoals u van ons gewend bent, vakkundig op…

ISAAC SAROS e-Xplore: De gravelbike die alles aankan.

Je kon erop wachten.

Naast de beide gravelbikes Hadron Xplore en Torus die op ‘eigen’ kracht worden aangedreven, moest er uiteraard ook een bike komen die de wielertoerist het hele jaar door ter beschikking staat. De tijd van één fiets voor de weg en één fiets voor de winter in het bos lijkt daarmee voorbij.

De ISAAC SAROS e-Xplore, die nu prominent bij ons in de showroom staat, is de eerste elektrisch aangedreven gravelbike van Isaac.

Het kloppend hart van deze fraaie bike is de batterij van Fazua. Deze techniek heeft zich al bewezen als uiterst effectief en betrouwbaar bij de populaire elektrische racer van Isaac, de Proton Hybrid.

Liefst 400 Watt levert deze krachtbron die in te stellen is boven op het stuur.

Verdere technische uitleg kunnen wij u uiteraard in onze showroom verstrekken wanneer u dit juweeltje komt aanschouwen…

Klik hier voor meer info.

 

De hoogste tijd…

In maart van dit jaar bereikte eigenaar Jo van Sjefke Janssen Bikes de respectabele leeftijd van 65 jaar.
Tot voor kort was dit een getal waarop de AOW zijn intrede deed in het leven van werkend Nederland.
Dus nu nog niet…Echter een besluit werd onlangs genomen:

Per september 2020 is onze shop iedere zaterdag geopend van 09.00 – 13.00 uur.
Dus 5 september is onze eerste zaterdag met meer tijd voor onszelf…

Wereldpremière Isaac Meson Blue in onze showroom!

Kenners lopen binnen op deze zaterdag, 20 juni. Zij zien in het voorbijgaan deze absolute topper aan het firmament van ISAAC.
Gisteren kwam hij met enig feestvertoon bij ons binnen, immers het is de allereerste in deze wereld van de nieuwe lijn die binnenkort gepresenteerd gaat worden.
Een juweel van een bike die écht alles heeft om de liefhebber te laten watertanden, is de algemene opmerking van bewonderaars.
We kijken natuurlijk ook uit naar de nieuwe modellen die spoedig op de markt komen.

Kli hier voor de technische gegevens van de Isaac Meson Blue >>

Sjefke Janssen en Pearl Izumi

Het kledingmerk PEARL IZUMI wordt in de internationale wielerwereld gewaardeerd met vier en een halve ster waar vijf sterren het absolute maximum is.

PEARL IZUMI vind zijn oorsprong in midden-Amerika en weldra bleek het van hoogwaardige kwaliteit te zijn. Met grote snelheid verwierf het merk waardering “all over the world” 

Waar PEARL IZUMI vanaf dag één veel aandacht aan besteedde was pasvorm echter zeker ook de kwaliteit van de ‘bekleding van het zitvlak’. Dat men daarin geslaagd is, is zeker onderdeel van die hoge waardering.

Inmiddels is het merk in bezit gekomen van SHIMANO.

Het is daarom ook dat wij besloten PEARL IZUMI te kiezen toen wij nadachten over de presentatie van een eigen set kleding met daarop de naam van onze shop SJEFKE JANSSEN.

Het fraaie design en de gepaste kleurstelling is opvallend te noemen. Mensen die onze shop kennen weten dat wij alleen maar top-service bieden met top- merken…

En het past zowel hem als haar…

Kom gezellig binnen en overtuig uzelf…

Overlijdensbericht teamlid Tiësto

Donderdag, 2 april is ons teamlid Tiësto middels euthanasie overleden.
Tiësto kampte al geruime tijd met z’n gezondheid en nadat de arts had vastgesteld dat langer leven een kwelling zou zijn, is het besluit genomen om hem te doen inslapen.
Tiësto ligt begraven in de tuin achter onze werkplaats.

Nieuw in onze winkel: voedingssupplementen van Enervit.

Neem voor meer informatie over deze voedingssupplementen contact op via info@sjefkejanssenbikes.nl of kom langs in onze winkel.

Omleiding door wegwerkzaamheden

Vanaf 6 januari vinden er wegwerkzaamheden plaats in onder andere de Stationstraat, waardoor Sjefke Janssen Bikes niet via de ‘normale’ route bereikbaar is.

Als je Elsloo binnen rijdt en rechtdoor blijft gaan kom je uit aan het marktplein (licht aan linkerkant). Rijd door tot aan de t-splitsing en sla achter de Mariakerk af naar rechts, de Jurgenstraat in. Volg deze weg tot aan het einde en sla af naar links, de Schoolstraat in. Sla vervolgens bij het kruispunt af naar links en je bent op de Stationstraat. Rijd hier zo ver mogelijk door om uiteindelijk bij Sjefke Janssen Bikes te komen.

Gravelbiking, het nieuwe avontuur?

Ook in onze zaak kunnen wij er absoluut niet omheen, het fenomeen gravelriding.
En dus hebben wij gehoor gegeven aan de roep om deze fraaie bikes in ons assortiment op te nemen.
In de showroom staan gravelbikes van zowel RIDLEY als ISAAC.
Van ISAAC pronken zowel de modellen HADRON xplore als ook de TORUS  xplore in de showroom. Van RIDLEY is er het model KANZO A105 op voorraad.

‘Gravelen’ is de laatste nieuwe trend die heel snel terrein wint in de wielersport. De gravelbike heeft als voordeel dat je hem voor doeleinden kunt gebruiken die je met de racer of de MTB niet hebt. Deze bike is gebouwd op comfort en hij is geschikt voor velerlei terreinen. Slechts rotsachtig terrein wordt niet aangeraden, daarvoor is dan toch de MTB geschikter.

Door z’n bredere banden en de aanpassingen in de opbouw van het frame is het zitcomfort optimaal ten opzichte van bijvoorbeeld de MTB. Daardoor wordt de gravelbike geschikter voor lange(re) ritten op elk terrein. Als vakantiebike is ‘ie zeker ook geschikt want op de bikes van aluminium zitten punten waar een bagagerek gemonteerd kan worden. Op de carbonframes is dat niet zo maar een zwevend kofferrek kan altijd gemonteerd worden.

Je kunt met de gravelbike behoorlijke speed ontwikkelen. Natuurlijk lever je iets in aan snelheid ten opzichte van de racer maar daarvoor kan je wel altijd van de gebaande wegen af om door velden en bossen te rijden.

Door de iets bredere banden met profiel heb je ook beduidend meer grip en – niet geheel onbelangrijk – je hebt meer mogelijkheden voor het plaatsen van bidons waardoor langere ritten mogelijk worden. Meerdaagse wedstrijden voor gravelbikers zijn ook steeds populairder.

EEN ANDER ASPECT? HET LANDSCHAP…

Wij hebben hier in Limburg de ideale omgeving om te gravellen. Limburg, de Eifel en de Ardennen zijn ideale terreinen om te verkennen met de gravelbike omdat het landschap niet té hoog en té ruig is. Ga in de Ardennen of de Eifel eens van de gebaande wegen en de wereld krijgt onmiddellijk een totaal ander, fraaier aanzicht…

Kom eens binnen en laat je adviseren, wellicht wordt je enthousiasme groot. En wat ook van belang is, de prijzen zijn alleszins redelijk te noemen.

En zoals altijd weer gezegd dient te te worden; je kunt sport zo duur maken als je zelf wil…